Monday, January 16, 2017

Ich bin ein Berliner Framboos


Ich bin ein Berliner Framboos (Alvinne, Belgia) pdl 0,5 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Berliner Weisse brewed in collaboration between Alvinne and Laugar (ES) with 30% Rye and 20% wheat and then aged for 8 months in oak barrels and 4 more with raspberries."

Väike matsakas pudel, roosal sildil berliini karud. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kaob kiirel ja valjul kohinal. Õlle värvus - roosaka varjundiga kuldpunane. Aroomis domineerivad vaarikad, rukis annab mõnusat ümarat leivasust.

Esmamekk on kilkavalt hapukas ... või siis suisa hapu, kuid see on sihuke super-puper mahlane hapusus! Keskmaitse .... mullll-mullll-mulisevalt vaarikane, sädelev ja särav, suuresilmselt klaar ja helisevalt elurõõmus. Lõppmaitse ... uhhhh, vana Gambrinus pole küll suurem asi hapulemb, kuid sihandne mulksuv mahlane helin lööb naerukurrud silmanurkadesse. Järelmekk taandub pehmemaks, mahedamaks, kuid üldine uhkav vaarikamöll on veel pikalt tunda.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, HAPU-hapukas-magusakas-hapukas-magusakas-hapuka buketiga Ebanormaalselt mahlane rüübe! Tavapärasest berlinerist astub ta nii kõvasti edasi (hapususe taseme mõttes) kui kõrvale (rukki lisamise tõttu) ja metsa (vaarikate poole). Lollakalt hea, kui sulle hapuõlled üleüldse sobivad.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment