Monday, January 2, 2017

Padakonn


Padakonn (Hullkurr, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Suitsune meeõlu
Mesi on korjatud Karula rahvuspargist, suits kogutud Haanimaa suitsusaunadest."

Väike lihtne pudel, sildil etno-retro konn. Vähene tumekollane vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - tuhm tumepunane. Aroom on tuntavalt suitsune ja veidi magusakas.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitses tuleb esile hapukas suitsusus. Lõppmaitse on magusakas, veidi tuhaselt mõrkjas. Järelmekk on aga juba päääris mõnus, visates sisse veidi portveinilikku raskust.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Väga hea tasemel suitsune rüübe. Mee osas ei oska paraku midagi arvata, kuna enamasti käib mesi vaid kergelt hapukaks fooniks ... siin klaasis esinev magusus tuleneb pigem linnastest. Kuid maitsev ja kergelt joodav kraam igatahes.
-------------
pilt isetehtud

1 comment:

  1. Huvitav. Tituleeriksin selle üheks parimaks meeõlleks Kochi Jaanipäeva eripruuli kõrval. Minuu pudelis oli mesi täitsa olemas, aga ehk kõigile nestet ei jätkunud :)

    ReplyDelete