Tuesday, January 3, 2017

Ürgplahvak

Ürgplahvak (Pernau, Eesti) pdl 0,375 l. alc 6,6 %vol. Liigimääratlus: brett saison (kui see on nüüd ikka see, mis kirjas on ... no kesssssse niiiiiiiiiiiii väikest šrifti näeb lugeda?)

Tootjainfo: "Pilsner ja Old Ale linnased / Aramis
Brett Lambicus / Tammelaastud / Kirsid
Pohlad"

Keskmist kasvu pudel, abstraktne sildikujundus. Vähene valge vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - uduselt tumeoranž. Aroomis on ülekeedetud kirsikompoti magus-hapukus, safranit ja saiakuivikuid.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-magusakas. Keskmaitses domineerib hapukus, kuid seda ümbritseb jesver kui veidralt mõnus pehme sai! No sihuke kodune, safrani ja kardemoniga pehme-nätske saiapäts :) Lõppmaitses hakkab hapukus omandama juba teravamaid sädemeid ... kuid siis upub taas sellesse pehmusesse, kusjuures lisaks tuleb ka pisut puidust mõrkjust. Järelmekk taandub ootamatult kiirelt, jättes keelepärale vaid värskelt õhetava päikesekuma.

Keskmise kehaga, nõrgapoolselt karboniseerunud ja kuivavõitu paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA hea taseme rüübe. Omamoodi kentsakas, vääääga kaugelt ehk isegi saisonilik, kuid ikkagi mõnusaim värskendav joogipoolis. Pakkuda koos pehme kitsejuustu ja piiniaseemnetega.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment