Monday, January 9, 2017

Hiiepuu


Hiiepuu (Tanker / Hiisi, Eesti / Soome) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Traditional Ale“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Gruit Ale. An awesome & cool new collaboration between Tanker (EST) and Hiisi (FIN). Hiiepuu is a mahogany-colored ale brewed with heather, juniper berries & meadowseet and fermented with a blend of Sacch. Bruxellensis and a Belgian saison yeast, which come together and lend an interesting mix of aromatics to the herbal ingredients. Malty, biscuity, spicy and herbal, this is a great beer to help prep for the winter months."

Väike lihtne pudel, sildil tankerlikult mehhaaniline puu. Sisuliselt puuduv vaht. Õlle värvus - hämuselt kuldpunane. Aroom on mesiselt kanarbikune, foonil tunned ka veidi mõrkjat kadakat.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub magusamaks, kanarbikumesi võtab võimust, surudes kõik muu tahaplaanile. Lõppmaitses sigineb magusa ürdisuse kõrvale veidi hapukat pohlalaadset nooti. Järelmaitse lisab kadaka mõrkjat vaigusust ... ja vat nüüd siis vist on kohal ka angervaksa tolmune õiepilv.

Keskmisest suts raskema kehaga, karboniseerimata ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-magus-hapukas-mõrkja buketiga friigikas. Selline leebemat sorti friigikas, mis sarnaneb ehk kange magusa koduõllega kui mitte karvavõrdki "normaalse" poeõllega. See kraam ei muutu kindlasti masside lemmikuks, aga kuulub kindlasti nö kohustuslikku kavva neile, kes eri stiile ja maitseid jahivad!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment