Monday, January 2, 2017

Préaris Grand Cru 2012- (Cognac BA)


Préaris Grand Cru 2012- (Cognac BA) (Vliegende Paard Brouwers, Belgia) pdl 0,375 l. alc 10 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abt/Quadrupel" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "Ale brewed with spices and natural flavors and aged in Cognac Barrels."

Keskmist kasvu pudel, mille korki fikseerib traatkinnis. Sentimeetrine kreemikas vahukiht pole kuigi püsiv, kuigi haakub kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt mahagonpunane. 

Aroom. Ahhh minge metsa. See on luksus. Jah mõistagi konjaki teravus veidi torgib, kuid see ongi ju konjak! Ja kui te veel teaks KUI pehme vaniljese padja sees see konjak lebab! Kreekidest ja datlitest ja rosinatest ümbritsetud vaniljepadi!

Esmamekk. Pehme. Siidine. Kõditav. Valge šokolaad ja mandlid.

Keskmaitse. Mandliliköörist võõbas datlid, millesse on miski imenipiga sisendatud konjakit. 

Lõppmaitse. Mandlihalvaa. Konjak ja šerri. Tumedad rosinad ja tammepuust raske jalutuskepp, millega on nii hea kõlavalt vastu põrnadat toksata, et märgataks juurde tuua. Sest juurde on vaja!

Järelmekk. Aeg seisab mõnda aega. Täpselt senikaua, kuni sa suudad seda jooki oma keelel hoida ilma alla neelamata. Aga neeldumine toimub täiesti iseenesest, kuna uut tilgakest tahaks jälle keelele võbelema saada. 

Raskepoolse kehaga. Mõõdukalt karboniseerunud paletiga. ÜÜÜBER! Konjakinautlejale parim kingitus. Vana Gambrinus vangutab pead. No kas ikka niiiiiiiiiiiii hea jook peab olema nii lihtsalt joodav? Nurrrrrrr. Pakkuge digestiiviks.
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment