Tuesday, January 3, 2017

RyeKing


RyeKing (Amager / Goose Island, Taani / USA) pdl 0,5 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Foreign Stout - Top 50" ja hinnang 99 punkti!!!

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "Back in May 2010, we here at Amager Brewery visit from a man who at first glance might look like Frank Zappa's grandchild - or perhaps an unknown little brother to Snoop Dogg. But the name was not neither Zappa or Snoop but Laffler, Mr. John Laffler from Chicago, Illinois. John is for daily brews on the city's leading brewery Goose Island, and contact with him arose when earlier this year we participated in the World Beer Cup in Chicago recently. At that time, we asked John whether or not he wanted to brew beer on Amager, which of course such little is Denmark's answer to Chicago - oh well, almost ... John was given a completely free hand and came up with something as rare as a lightly smoked Rugstout - thereby was Amager RyeKing born. In the glass facing Amager RyeKing black as pitch with a light brown foam. 22% of the malt comes from rye, and we want to guarantee that it can be tasted. RyeKing has a great robustness without ever being heavy, while the smoke will never be deafening, but instead adds a little piquant touch. The bitterness is dry and cash and comes from the roasted malts and from Northern Brewer hops. We are quite satisfied with this transatlantic cooperation, and is not a second of doubt that you will be just as when you have tasted Amager RyeKing!
Brewed by: 8 malts, oatmeal, 2 hops, American top-fermenting yeast and good Amar water."

Keskmist kasvu pikakaelaline pudel, sildil USA lipp. MIDAVÄRVI VAHT! Tum-tumm-tume-pruun algvaht muundub aja jooksul kuldpruuniks ja püsib ehitusvahuna kaua. Vedelik põglõnksib raskelt klaasi vajudes. Värvust ... noh võite ju kolm korda arvata :)

Aroom polegi üllataval kombel niiiii raske nagu oleks oletanud ... kuid see on LIHALIK! Raske ja nätkse ja suitsuliha taoline. Ei-ei, mitte niivõrd suitsu mõttes, kuivõrd just liha ... pikalt vindunud ja siis värskelt lahti lõigatud, seest tumepunane ja pinnalt pea mustaks parkunud, mahlane ja isuäratav. 

Esmamekk on raske. Einoh, mitte rämeraske, kuid sihuke toekas ja tihke. Vürtsikas. Mõrkjas. Magusakas. Toekas. Iseseisev.

Keskmaitse laotab laia kohvilaua su keelele, siin leidub nii kergemat lattet kui rämerasket türgi kohvi ... kuhu on kribake soola sisse pandud maitsevõimendiks. Keha muutub tihedamaks, lausa liimjamaks. 

Lõppmaitse on mõrkjas-vürtsikas. Toekas. Tihke. Tammine. Nagu noor pull, kes põrnitseb sind kerge üleoleku ja mängulustiga ... proovi sa ainult korra liigahtada, nii saad suure sooja laubaga litaka ribidesse ... no sõbralik müksuke või nii ... ainult et sinu viskab see latri teise otsa.

Järelmekk. Vürtsikas. Rammus. Tihke. Kreemine. Mõrkjas. Sammaldunud. Noorest pullist on saanud vana härg. Ei see tegelane enam mängi, vaid lajatab. Kuid mitte kohe, vaid alles siis kui sa tõsiselt närvidele käid. 

Üüüber ma ütlen. ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜBER! Erakordne. Rukkisout. Jämmmme ja jummmmakas. Keelt just kahekorra ei kääna, aga mälumisega peab tegelema. Vaata seda peaks meie kohalikud tegijad üle trumpama - no ei kõlba ju et keegi rukki kasutamise osas meist edepool on! Tuleks teha üks 10-kraadine rukki-imp-stout ja et rukist oleks vähemalt 50%.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment