Saturday, January 28, 2017

Ichtegems Grand Cru

Ichtegems Grand Cru (Strubbe, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour Red/Brown" ja hinnang 82 punkti.

Tootjainfo: "Flemish red ale matured in oak barrels"

Väike lihtne pudel, sildil veinivaadid. Kollakas sõrmepaksune vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punane. Aroom on tuhmilt hapukas, meenutades kuivatatud kirsse ja vaarikavarre teed, millesse on lisatud tilgake siidriäädikat.

Esmamekk on kirkalt hapukas-magusakas, karameljas ja kirsine. Keskmaits ... ohhhh kui mõnusalt ja intensiivselt see keelekülgi pargib, justkui mäluks arooniamarju koos pihlakatega, samal ajal juues Kellukese limpsi. Lõppmaitses tulevad esile kuivatatud maasikad, mida on kastetud punase sõstra želee sisse. Mõrkjas puidune vahetoon vilksatab vahepeal, lisades mõnusaima toeka nüansi. Järelmekk on hapukas, barbarissikommi ja sõstradžemmi vahepealne, veinine kuiv mahlasus jätab loob ülivärske taju.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapuka buketiga ÜBERtasandi rüübe! Karge ja kirgas, jumalikult värskendav. Oivaline klaasike pika tööpäeva lõpuks, kosutamaks vaimu ja ihu.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment