Tuesday, January 31, 2017

Pannepot Grand Reserva (2011)


Pannepot Grand Reserva (2011) (Struise, Belgia) pdl 0,375 l. alc 10,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Belgian Strong Ale - Top 50" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "This batch has already 5 years of Calvados barrel aging and we're very happy with the outcome"

Keskmist kasvu pudel, sildil - nagu sellel seerial ikka - kolmepurjeline laevuke. Vähene kollane vahukiht kaob kiirelt. 

Aroom. Oehhhh. Kas te teate kui hea see on? Muidugi ei tea! Sisuliselt on see jook ju quadrupel ja juba see kõlab alustuseks nagu karamellimägi ja puuviljakoorem, kaspole? Ja siis veel viis aastat kalvadossivaati! Õunad ja melass ja brändi ja vanilje ja viinamarjakestad ja rosinad ja klaarimast klaarim vesi!

Esmamekk. Te eksite, kui arvate et see peaks keeltmurdvalt raske olema. Ei, pigem selline rahulik ja väärikas ja vaikselt sametises kuues ning toasussides liikuv vana professor, kes raamaturiiulite ja veinikapi vahel kulgeb, tee peal messingraamis gloobust edasi-tagasi kerides.

Keskmaitse. Ega siis professor käi veinikapi juures niisama, ikka datleid suhu loopimas. Noh ja tilgakese datliveini peale joomas. Aga raamat on mõistagi näpus, sest see on nagu vestlus vana sõbraga, piisab vaid poolest sõnast või peanõkutusest ning kogu tunnipikkune vestlus on edastatud koos kõigi naeratuste, hüüatuste ja huulemuigutustega.

Lõppmaitse. Kalvados on ka oivaline jook, kas pole? Eriti kui seda valmistatakse külmavõetud õuntest. Hallihabemene õpetlane plaanib ka sellest traktaati kirjutada, sestap tuleb end ennem lähtematerjaliga kurssi viia. Põhjalikult ning kõigi erinevate variantsioonidega. 

Järelmekk. Meevein. No kas meevein pole siis seda väärt, et sellelegi oma aega ja tähelepanu kulutada! Gloobus saab juba tugevama müksu ning veereb oma aluselt maha. Ahh noh küllap saab ta homme tagasi upitatud, küll jõuab. Vanal mehel on aega küll!

Mega! Kas te teate misasi on MEGA? Vaadake ... kuid siinkohal tuleb vanale õpetlasele tukk peale ning nii ta uinubki, näpp õpetlikult püsti. Ja sama soovitan teilegi, pole siin midagi vaja targutada.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment