Tuesday, January 31, 2017

Aficionado


Aficionado (Kingpin, Poola) pdl 0,5 l. alc 7,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Smoked" ja hinnang 94 punkti!

Tootjainfo: "Aficionado is a pale ale that offers a complex composition of aromas and flavors. Subtle hints of peaty malts blend beautifully with the fruity and chocolate aroma of Ethiopian wild forest single origin Kefa coffee, and pine smoked Chinese Lapsang Souchong tea."

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnussiga on seekord armiline, vana inglise röövel-peremehe-orjapidaja nägu :) Kollane vaht täidab pool klaasi, püsib üsna kaua ja haakub ka tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldoranž. Aroomis segunevad mõnusaimal moel kerge, kuid klaar hapukas suits ja parkiv must tee.

Esmamekk on keskmise kehaga ja suitsuselt magusakas-mõrkjas. Keskmaitses tuleb esile kohvi ... kuid see on fantastiliselt puhta ploomise kõrvaltooniga ... selliste poolnätskeks jäetud kuivatatud ploomide taoline, millede söömist sa lihtsalt ei suuda pooleli jätta enne kui kotike tühi. Lõppmaitses segunevad kargelt puhaste ja rööbiti tajutavate mekkidena kohvi ja tee ... jeerum kui hea mõte oleks sellist tee-kohvi-jooki teha! Järelmekk on magusakas, ploomine, kergelt suitsuselt hapukas, kauakestev ja rõõmsalt ning reipalt naeratav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Mõnusaimalt maitseküllane, mitmekihiline ja üllatav. Lisaks suitsule, teele ja kohvile on ei-tea-kuidas-tekkiva tajuhäirena siin veel kulbitäis ploome!
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment