Friday, January 20, 2017

Mr Simcoe

Mr Simcoe (Karli Kräft, Eesti) pdl 0,5 l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus: pale ale

Tootjainfo: "Koostis: Linnased (pale ale, CaraMunich II, Carahell, Wheat, Blanc), humal (Simcoe), pärm (M44 US), suhkur"

Keskmist kasvu pudel, tehniline sildikujundus. Sõrmepaksune valge vahukiht vajub kiirelt hõredaks. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva merevaik. Aroom on magusakas ... aga miks mulle tuleb silme ette kasepahk?

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, rauarohke rabavee koreda olekuga. Lõppmaitse on mõrkjas, puidune, kare, heinane, raudrohu tõmmist meenutav. Järelmekk avab hetkeks palju meeldivama, rosinaselt puuviljase lehekülje, kuid selle järel sulgub taas puidune mõrkjas kaas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkja buketiga keskpärane rüübe. Ausalt öeldes paneb lausa imestama - kus on lubatud nisu? Miks see jook nii kare on, kas on kasutatud mingit varasemate tutvutud pruulistega võrreldes kehvemat vett? Pale ale peaks olema tunduvalt leebem, praegune eksemplar meenutab pigem mingit koredat bitterit. Aga peale sauna janu leevendama on oma mõrkjusega vägagi kohane.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment