Tuesday, January 24, 2017

MMXVI

MMXVI (Ehte, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,7 %vol. Liigimääratlus: belgia kuldne kange

Tootjainfo: "Linnased: Estra Pale; Dextrine; Humalad: Ella; Lisandid: apelsinikoor, koriander, ingver, kardemon, nelk, kaneel, hele kommisuhkur. Pärm: M-41 belgian ale."

Väike lihtne pudel, silt näeb välja nagu värviproov :) Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib mõnd aega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - vürtsikas pillerkaar on juba meetri pealt tunda, siia on ikka tõesti kogu maitseaineriiul kokku kallatud. Lähemalt nuuskides domineerivad koriander ja nelk.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja vürtsikas. Keskmaitse on mõrkjas-vürtsikas, kõrvitsamarinaadi kehastus. Lõppmaitses saavad kokku piparkook, hõõgvein ja kõrvitsamarinaad ning vaatavad üksteist väikese üllatusega ... et-mida-sina-siin-veel-teed? Järelmekis maitsete virrvarr lepib omavahel kokku, laseb magusa kommisuhkru pisut esiplaanile, kuid siis asub selle selja taga uuesti vaidlema, et kes ikkagi päälik on.

Keskmisest suts raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Ülevindi rüübe. Mõte on jube hea - panna kokku belgiapärane kerge kangus ja vürtsid ... kuid kokku sai veidi liiga palju. Oleks siin linnasetäidlust seda virvarri tasakaalustamas või röstist tummisust segadikku kokku köitmas ... kuid praegusel juhul on tegu paraja segasummasuvilaga. Kuna vanale Gambrinusele lollused meeldivad, siis on kõik korras. Kuid ikkagi - "väga palju" pole mõnikord sama mis "väga hästi".
-----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment