Wednesday, January 4, 2017

Funktopia

Funktopia (Pernau, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,4 %vol. Liigimääratlus: brett porter??? kui see nüüd on ikka see, mis kribukirjas trükitud

Tootjainfo: "Pale ale ja karamell-linnased, Columbus ja Tettnanger humalad /pärmi nime ei loe välja / tammelaastud"

Pai pruulmeister, MIKS sa sellise mikrofondi valisid?

Lihtne väike pudel, sildil .... ummmmmm .... miski arusaamatu süngevõitu asi. Sõrmepaksune kollakas vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt sügavpunane.

Aroom on maru põnev. Siin leidub porteri mõrkjas-magusat alget, breti hapukat maalähedust, käärinud mustsõstraid, õunu kompostihunnikus, mustikamoosi ja veidi ingverit.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse ... jeerum kui lahe ... hapukas-magusakas, kohvine ja saiane, päevalilleseemnete ja murakanapsi segune. Lõppmaitse - siin süveneb üleküpsenud mustade sõstrate jalajälg, mida raamivad kohviküpsised ja ingverilaastuke. Järelmekk on vürtsikas, õhetav, hapukas-mõrkjas, õunaveini sisse kastetud kakao-kaeraküpsise taoline!

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Omamoodi lahedalt lollakas tegelane, kes ei püüagi välja näha nagu ontlik kaaskodanik, vaid kannab kollase vesti juurde punast lipsu ja suusamütsi. Lohmakatest kummikutest rääkimata. Masside lemmikut ei saa tast iial, aga nupustnikastanute seltskonnas leiab väärilise vastuvõtu igastahes.
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment