Wednesday, January 18, 2017

Iceberg


Iceberg (Titanic, UK) pdl 0,5 l. alc 4,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Golden Ale/Blond Ale" ja hinnang 50 punkti.

Tootjainfo: "A combination of Maris Otter pale malt and fine wheat malt, give this refreshing beer real zest. Add fresh tasting Yakima Galena and Cascade hops and what you get is a fantastic wheat beer that will hole any passing thirst."

Keskmist kasvu läbipaistev (!?) pudel, sildil pisike jäämäe tipuke. Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob kiirelt, ehkki jätab üsna tugeva vahujälje klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on kaugeleulatuvalt kirbe ja kargelt murune, lähedalt nuusutades aga palju leebem ja heinane.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, üleüldse mitte nisuõlu meenutav, pigem ... noh ma ei tea, nagu mingi session IPA? Lõppmaitses tuleb juurde nõksake magusamat nooti, kuid domineerib puidune-heinane mõrkjus. Järelmekk kaob kiirelt.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga lihtne janujook. Oma karge mõrkjusega peletab ta selle va janu kindlasti kaugele. Aga mingit erilist maitseelamust ei pakku see jook teps mitte, kui monokroomne mõrkjus välja jätta.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment