Monday, January 23, 2017

Norwegian Mauler


Norwegian Mauler (Lervig / Boxing Cat, Norra / Hiina) pdl 0,33 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout" ja hinnang 93 punkti!

Tootjainfo: "Norwegian Mauler - an English Breakfast Stout. Ingredients: water, malt, oat malt, hops."

Väike lihtne pudel, sildil lisaks Lervigi tähekesele ka Hiina pruulikoja poksiv kass. See on nüüd küll esimest korda, kui vana Gambrinus hiina väärtõlletegijatega kokku puutub. 

Tumepruun sõrmepaksune vaht püsib väga kaua. Õlle värvus - no mõistagi täismust. Aroom on peeeeehme ja tääääidlane, meenutades värskelt küpsetatud kaerakoogikest, millele lisanduvad pähklid, ploomimarmelaad ja veidi lagritsat.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse ... mauhhh ... suu saab pungil täis rosinaküpsiseid ja kuivatatud ploomi tükikestega šokolaadi. Lõppmaitse on mahhhhe ja muhhhhhe, töntsakas ja täidlane, pehme ja soe, veidi vürtsikas ja vaniljene, kakao ja röstpähklite segune. Järelmekk soendab kurgupära kohvilikööri ja kirsinastoika õhetusega, veidi kõrvetatud kaeraküpsised sulavad suus.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Kõvasti rohkem kui lihtsalt stout, imperial stoudist jääb puudu üüüüsna vähe. Magusakas pirniviilakas sobiks siia lonksude vahele ampsata.
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment