Saturday, January 21, 2017

Wahtula 16


Wahtula 16 (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "imperial stout", hinnang 91 punkti.

Tõsi küll - see on hinnang eelmisele teole. Kuna nüüd on ka silt muutunud (lisandus aastaarv), siis soovitaks avada ka RB's uus lehekülg, sest paratamatult on tegu uue/teise õllega! Eelmise korra kirjeldus on loetav siin.

Tootjainfo: "Wahtula imperial stout on võimas kui „Wahtula“ rasketank Eesti Vabadusõjas tähistades valikuvabadust Eesti õllekultuuris.

Sisaldab odra- ja nisulinnaseid."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt üldjoontes eelmise pruuliga sarnane, kui jätta välja lisandunud number. Muuseas, tegelikult on silte kahte liiki - pokaali värvus mehikese käes erineb. Sentimeetrine pruunakas vahukiht taandub üsna kiirelt kirmeks. Õlle värvus - kirkalt ja sünkjalt mustjapunane. Aroom on röstine ja magusakalt kohvine, vähese veiniliku hapukusega tagataustal.

Esmamekk on raske kehaga ja magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, tugevalt röstine, isegi kõrbenud alatooniga, puidune ja ülekuivatatud rosinate taoline. Lõppmaitse muutub täidlasemaks, port- ja/või odraveiniliku magusa pehmusega ja vürtsikalt sooja lopsakusega kohvilikööriks. Järelmekis seguneb kolm kühvlitäit tumedaid rosinaid, kulbitäis pähklikreemi ja lusikatäis kohvilikööri. 

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe! Vaaaaata kui saaks siia juurde proovida eelmist, kaks aastat laagerdunud versiooni, siis alles oskaks hinnata aja mõju ... kuid ka seda tegelast soovitan panna kohe mitu pudelit keldrisse hoiule. 
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment