Wednesday, January 18, 2017

Préaris Grand Cru 2015 (Grand Marnier BA)


Préaris Grand Cru 2015 (Grand Marnier BA) (Vliegende Paard Brouwers, Belgia) pdl 0,375 l. alc 10 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abt/Quadrupel" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfot leida pole, kuid guugeldades oli põnev teada saada, et Gran Marnier on konjaki baasil valmistatud apelsiniliköör.

Keskmist kasvu pudel, mille korki hoiab traakinnis. Silt sarjale omaselt ülekuhjatult vapilik. Sõrmepaksune tihe vahukiht püsib väga kaua ja haagib end ka kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - õrna hõljumiga tume kirsipunane. 

Aroom. Ohhhh. Kutsar, pea nüüd korraks kinni. Las ma astun kalessist välja ja toibun veidi. See aroom. See aroom on lihtsalt luksuslik! Karameljale quadile ladestub särtsakas konjak, pehme vaniljene tamm, apelsini mahlane mõrkjus, siis veel kolm kihti elegantset siidpehmet mõrkjas-magusat, rosinanootidest tulvil karamelli. 

Esmamekk. Valge marmortrepi käsipuudel õõtsuvad lillevanikud. Hämarduvas suveõhtus loperdab tõrvikuleeke, mis valgustavad just täpselt seda mida sa oled päev otsa oodanud. Vastuvõtjate näod muutuvad uduseks su hingeliigutuse veekalkmes. 

Keskmaitse. Terassile kaetud laual ootab kerge dinee, kuid kõigepealt kerkivad pokaalid. Vanad sõbrad kogunesid sind tervitama ning ootavad kõnet ... kuid miski nöörib su kõri. Mõistev noogutus ja esimene klaasitäis juuakse vaikides.

Lõppmaitse. Kas teate mu kamraadid. Reisi parim hetk on see kui ta pole veel alanud. Ning paremuselt teine saabub koju jõudes. 

Järelmekk. Mul on õnn. Mul on au. Mul on kurat võtaks lihtsalt hea meel!

Ja vaata täpselt niipalju ongi siis tänaseks õllekirjeldust. Sest vaadake ... vaadake mõnikord on targem vait olla!
---------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment