Thursday, January 19, 2017

Doesjel


Doesjel (3 Fonteinen, Belgia) pdl 0,375 l. alc 6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic Style - Gueuze - Top 50" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "Blend of 1, 2 and 3 year old lambic. Fermented and lagered in oak vessels. This beer has no head, just like lambic. The lambic is brewed with 60% barley, 40% wheat, last years hop"

Pisut kopsakam pudel, mille korki hoiab traatkinnis. Vahtu sisuliselt pole, täpselt nagu tootja lubabki. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on super-hüper-mahlane, magusakas-hapukas, vaniljese kõrvalnoodiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas. Keskmaitse on mõnusaimalt hapukas, mahlane, veidi keelt parkivalt tammine ja veidi vaniljene. Lõppmaitse hakkab juba konkreetsemalt hapuks minema, meenutades toorepoolseid tikreid ja punaseid sõstraid. Järelmekis aga tuleb taas esile tamme, vaniljet ja sõstramahla. Keeleküljed ja kurgulagi on kuivalt parkunud, kuid samas on üldmulje siiski megamahlane.

Keskmise kehaga, hapukas-hapukas-magusakas-hapu-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Vana Gambrinus pole lambic-stiili fänn, kuid see tegelane on igatahes väga meeldiv, mahalane ja suurepärane turgutaja! Kui veel saaks siia juurde vürtsikamalt vängemat hallitusjuustu!

--------------

pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment