Wednesday, January 18, 2017

Joonik


Joonik (Pühajõe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus "Saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Rukkisaisoon
Tassakõistõ tulõ hüvä, aigupite astus ausa! 100% vegan
IBU 30"

Väike lihtne pudel, sildil õunanägu. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht kestab VÄGA kaua. Õlle värvus - õrna uduvinega kuldne ... ja huvitavalt viskoosne tundub see vedelik mullide liikumise aegluse tõttu.

Aroom ... ohhhh see on vanale Gambrinusele nina mööda ... saisoni hapukas vürtsikus saab lisatuge rukki hapuka leivasuse poolt.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas-vürtsikas, sädelev ja õhelev. Keskmaitse on tihkem, kuldne, puuviljane, karamelline, kuivatatud virsikute, rukkikuivikute ja aprikoosidžemmi taoline. Pidupäevaroog pühapäevalõunal päikest täis elutoas. 

Lõppmaitse ... ohsapühaleivake ... see muutub veelgi tihkemaks, juba veidi venivaks, maitseküllaselt sätendavaks ja lihtsalt hurmavalt estriteküllaseks. Vaat kui prooviks moodsa aja rukkilootsikukestega võtta aprikoosidžemmi ja sinna peale tilgutada murakalikööri, mida on tembitud tilgakesekesekese aniisiga! Järelmekk on kauakestvalt sätendav, keelekülgi kõdistav ning vaikselt naeru kihistav ... noh sa ei saa päris tõsise näoga seda kraami pruukida :)

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-hapuka buketiga Megatasandi rüübe! Tunnistan kohe, et see "mega" on lihtsalt selle ülevõllise tihkuse eest, mida on saavutatud rukki ülevõlli lisamisega - no aga selline julgus peab saama vääriliselt kiidetud. Kui aga see rukki-lollus välja jätta, siis ka eraldivõetult saisonina oleks kraam "über"-sildikest väärt!
-----------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment