Thursday, January 5, 2017

Pernauer extra stout

Pernauer extra stout (Pernauer, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,2 %vol. liigimääratlus: stout

Tootjainfo: "Pale Ale, smoked, biscuit, Special B, Chocolate. Northdown, Vic Secret, Amarillo. Burton ale pärm. Törts vaarikaid"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike.  Tumekreemikat karva vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tume kastanipunane. Aroom on leebelt magusakas-hapukas, vähese röstise noodiga.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on magusakas-hapukas, veidi kakaone ja biskviitjas. Lõppmaitse muutub tublisti maitsetihedamaks, magusakas-mõrkjaks, meenutades külmkuivatatud mustsõstraid ... või peaks see nüüd siiski vaarikas olema? Järelmekk muutub leebemaks, kuid see hapukas-mõrkjas marjane, veinine ja šokolaadine jälg püsib meeldivalt kaua.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga VÄGA heal tasemel rüübe! Soovitaks järgmine kord vaarikaga julgemalt ümber käia ja ehk ka kaerahelbega keha juurde tuunida, kuigi ka praegust katsetust tuleb tublisti kiita.
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment