Saturday, January 28, 2017

Pyynikin Black IPA


Pyynikin Black IPA (Pyynikin, Soome) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratbeeri liigimääratlus: "Black IPA" ja hinnang 72 punkti.

Tootjainfo: "Black IPA devises with massive roasting and malting to tie all the flavours together. With sturdy hopping in the dark, medieval catering spirit.
Malts: Pale ale, Crystal, Cara, Black, Chocolate, Roasted barley, Suklaavehnä
Hops: Target, Saaz, Centennial, Cascade, Amarillo, Citra
Food recommendation: Black pudding
EBU 60"

Väike lihtne pudel, must-valge lihtne sildikujundus. Pruun vaht täidab 2/3 klaasist, pole küll kuigi püsiv, kuid haakub kena vahukihina klaasiseintele. Õlle värvus - pisukese punaka helgiga must. Aroom on mõrkjas-magusakas, märja kartongi ja röstitud teravilja ebamääraske seguga.

Esmamekk on keskmisest suts raskema kehaga ja magusakas. Keskmaitse on röstine, magusakas, hea porteri taoline. Lõppmaitses on mõrušokolaadi ja alkoholisoojust. Järelmekis segunevad röstitud pähklid, kuivatatud pihlakad ja kohvi.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga heal tasemel rüübe. See tähendab et kui hinnata jooki nagu kuiva stouti siis ilmselt kiidaks, kuid musta IPA'na ei ole see nüüd küll kohe üldse mitte. Samas koos kuivatatud ploomidega oleks see mõnus rüübe nii ehk naa.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment