Tuesday, January 31, 2017

Karjamaa

Karjamaa (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,6 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Karjamaa saadustest pruulitud humalane õlu. Näiteks on siin sees ühte salapärast magustaime, siis kahvrilaimi lehti, kadaka- ja tammelaaste ning apelsini-lagritsa graanulit
IBU 75"

Eeee ... seesuuret ... ma tahaks siukest karjamaad nähä, kus säänset kraami vabalt looduses ringi hulgub :)

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kork lendas igavese litakaga pealt ja helekollane hõre vaht täitis enamiku klaasist. Õlle värvus - tihkelt uduselt tumekollane. Aroom on leebelt magusakas, ainult kuskil nina sügavuses reedab vähene vürtsikas torkivus, et siin võib midagi põnevamat oodata.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub lausa kleepjalt mesiseks, üleküpsenud õuntest tehtud marmelaadi taoliseks, kuid sama jõuliselt tatsab suus ringi ka mõruvaigune kadakas. Lõppmaitses on hapukas-magusa tihkuse sees tunda kafiirlaime mitte millegagi segamini aetavat tooni, lisaks apelsinikoore mõrkjust. Järelmaitses oleks suu justkui tulvil kamprit, eukalüptilagritsat ja mõrudatleid ... kui sihukesi loomi olemas on.

Üha raskemana mõjuva kehaga, ülemäära karboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Ülevõlli rüübe! IPA see ei ole. Pigem ürdiõlu ja seda oma topeltsaltolise vindiga. Pikalt ja palju juua ei kannata, kuid maitseelamus on garanteeritud!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment