Saturday, January 14, 2017

Musta Suuga Krants


Musta Suuga Krants (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "American Pale Ale", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Musta Suuga Krants on austusavaldus Eesti humalakasvatajatele. Nendele uudishimulikele ja uskumatutele, kes kasvatavad humalaid hoolimata sellest, et Eesti asub humalate kasvatamiseks liiga kaugel põhjas.
See õlu on Blackmouth Cur’i eriversioon, kus Ameerikas kasvanud Cascade humalad on asendatud Eestis kasvanud humalatega. Rohkem retsepti timmitud ei ole. Seega saab kõrvale võtta vana hea Blackmouth Cur’i ja ise proovida, mida erinev kasvukoht humalaga teeb."

Väike lihtne pudel, sildil mustasuine peni, humalad hambus :) Kergelt kollakas vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroomis on tunda maasikakompotti ja melonit. 

Algmekk on kergepoolse kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, mesika ja maasika huvitava nüansiga. Lõppmaitse muutub mõrkjas-hapukaks, veidi heinaselt ürdiseks. Järelmekk on magusakas-mõrkjas, kuid kaob üsna kiirelt, jättes vaid vähese vürtsise õhetuse.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Väga hea tasandi rüübe! Kerge APA kohta kohaselt ja mõnusalt maitseküllane, karge ja karastav.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment