Wednesday, October 20, 2021

Black Rice Ale


Black Rice Ale (Anderson Valley, USA) prk 0,33 l. alc 3,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown Ale" ja hinnang 48 punkti. Untappd ütleb: "Brown Ale - American" ja 3,38 punkti.

Tootjainfo: "Once called the “forbidden rice” as it was reserved only for Chinese royalty, black rice has a powerful anthocyanin antioxidant properties, a luxurious black color and wonderful nutty flavor. We brewed this nut brown ale with American two-row pale malt, a good helping of black rice, and a touch of chocolate malt. The result is a lightly hoppy, dark mahogany ale with undertones of roasted malt, dark rye bread with a delicious nutty flavor. Weighing in at an easy going 3.8% ABV, this beer is infinitely quaffable and ready to be enjoyed by everyone."

Väike purk, sildil pruulikoja tunnus-sarvikkaru, seekord mustal taustal. Pruun vaht täidab kolmandiku klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt tume mustjas-pruunakas-punane. Aroom on leebelt magus-mõrkjas, meenutades toorkakaod.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas-hapukas ning kaljalik. Keskmaitses mõru pool süveneb, kusjuures see pole rösti, vaid pigem kõrbenud mõru. Lõppmaitses tuleb esile hapukam, leivane ja kaljalik noot. Järelmekk on naaaatukese magusam, ehk veidi šokolaadisem ja pähklisemgi?

Kerge kehaga, vähekarboniseerunud ja vesisevõitu paletiga, mõrkjas-hapukas-mõru-hapukas-magusaka buketiga OK taseme rüübe. Noh omamoodi huvitav ta ju on, aga riisiõlled on alati kerged ja ümarad olnud, see isend oma lahja kraadi juures on seda veel eriti.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment