Friday, October 8, 2021

Rochefort Triple Extra

Rochefort Triple Extra (Rochefort, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Tripel" ja hinnang 98 punkti. Untappd ütleb: "Belgian Tripel" ja 3,85 punkti

Tootjinfo: "brewed with orange peels and spices"

Väike lihtne pudel, pruulikojale omane silt ilma tavapärase numbrita ja väikese lilla lisa-elemendiga. Kollaka varjundiga vaht täidab 3/4 klaasis, olles mõõdukalt püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on tüübiline belglane - magus, karamelline, triplile omaselt vürtsikas, aga ka huvitava muskaadise lisatooniga, mida tavaliselt selles lõhnapildis pole. 

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitses tugevnev magus külg, kommisuhkur seguneb apelsinikoores mõrkja eeterlikkusega. Lõppmaitse - magus, isegi liiga magus, aga õnneks ka tugevalt mõru teise jalaga, samas sellise kummalise õlise ja muskaadiliku tavatu lisakihiga, mille osas polegi kindel, et kas see nüüd sobib siia või mitte. Järelmekk - tugevalt vürtsikas, keelepäral õhkav, magus-vürtsikas, õline ja raskepärane.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkjas-MAGUS-vürtsikas-mõrkjas-MAGUS-vürtsika buketiga Hea taseme rüübe. Kiita võib ju seda padukonservatiivset seltskonda eksperimenteerimise kui sellise eest - apelsinikoore lisamine triple-tüüpi õllele on selles kontekstis ju peaaegu et revolutsiooniline samm. Kuid kas see apelsinikoor muutis nüüd perfektselt head põhja paremaks? No ega ei muutnud küll.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment