Wednesday, October 6, 2021

Boddingtons Pub Ale

Boddingtons Pub Ale (Boddington's, England) prk 0,44 l. alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Bitter - Ordinary / Best" ja hinnang 17 punkti. Untappd ütleb: "English Bitter" ja 3,38 punkti

Tootjainfo: "Can: Pasteurised. Nitro widget. Also sold as Boddington’s Gold and Boddington’s Export. Stronger version of Boddington’s Bitter. First brewed in 1994 at 4.8%
Creamy head and a golden well balanced body"

Keskmist kasvu purk, millegipärast on valitud meekollane värv ja mesilased selle kujundusse. Vahtu purskab avamisel kahetsusväärselt palju välja, kuid klaasipüütud osa on tihe, kreemine ja ilmselgelt nitro-põhine. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus, lausa mesine ... et miks üks bitter peaks nii magusalt lõhnama?

Esmamekk on kerge kehaga ja magusakas-mõrkjas ning karamelline. Keskmaitse - hapukas-magusakas, kõrvetatud suhkru ja kuivatatud pihlakate sarnane. Lõppmaitse - magusakas, karamelline, rauarohke, rabavesi vähese meega. Järelmekk meenutab juba päris kenasti bittereid, meenutades röstpähkleid, veidi kuivatatud õunu, mesilasvaha ja pihlakaid.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Bitteri kohta on esimene lõhna- ja maitsepilt liiga magus, kuid lõpuks taandub see juba päris klassikalisse maitsekoridori.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment