Tuesday, October 26, 2021

Ella-eh-eh

Ella-eh-eh (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double Hazy (NEIPA)" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double New England / Hazy" ja hinnang 3,79.

Tootjainfo: "New England Double IPA with Ella, Ekuanot and Enigma hops."

Väike purk, pruulikoja tunnustilk kannab endal armast kleidikandja figuuri. Kollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib marukaua, haakudes mõõdukalt ka klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt tumeoranž. 

Aroom. Purjutavalt puuviljane. Soe, karamelline, pirnikonservi ja naadivarte, murakamoosi ja nõgeste, hommikuse kaste ja õhtuse päikesehelgi segune.

Esmamekk - soe, sammaldunud, pehme ja mugavvvv nagu vana puutüvi, mille najale nii mõnus nõjatuda. Keskmaitse - karedavõitu, rauane, karge ja kuldroheline, külm lonks rabavett ristseliti lamamine kanarbikuvälul, suus männiokas ja silmil õlgkübar. Lõppmaitse - ranna-heinamaa kare rohi sääri mööda pikakeeleliselt nilpsamas, kadamarjad taskus ja toekas pajuvars rännukepiks käes. Järelmekk segab loojuva päikese pehmuse ja varasügised pihlamarjad, veidi arooniat ja karmi vana kadakavaigu kokku vaiguseks plönniks ja pistab keele alla, et seda suve veel kaua maitsta.

Ülevõllikas, mitmenäoliselt MEGAkas, segades kokku nii lopsakas-magusad puuviljad kui karedad-koredad vaigutokerdised, veidi Friigikas, balansseerides NEIPA ja west-coasterite vahel, hammustuse ja iseloomuga elukas. Ella-elukas.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment