Thursday, October 28, 2021

Névé (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang 88 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ka 3,87 punkti.

Tootjainfo: ""Névé is a young, granular type of snow. Partially melted, refrozen and compacted." Although this beer was never frozen, it's a compact pack of flavors. Creep closer to the fire and snuggle up to this bold Imperial Stout. A cocktail of vanilla beans, cacao nibs, smooth espresso and selected spices. The closest we could get to a blanket in a bottle.
IBU 49"

Tegemist pole omaette kirjeldusega, vaid võrdlusega kolm aastat tehtud kirjelduse pihta. BB kukkumiseni on veel paar nädalat aega.

Vahtu polnud siis, pole ka nüüd. Värv mõistagi samamust. 

Aroom - oooooooo, see on väga palju paremaks läinud! Kui toona oli alguses see ninaväänavalt vänge, siis nüüd on see kraam hunnitult küps ja nina endasse kleepiv, lihav, õrnalt soolakas ja kakao-kookose segune. 

Maitse - sama! Toonane atsetoonine vängus on kadunud, järgi on röstkookoserumm! Lagritsaliköör kakaoraamistuses.

MEGAHEA näide sellest, kuidas BB lähenemine õllele kasuks tuleb. Kui kolm aastat tagasi kirjutasin: "vastuoluline rüübe. Hetkel veidi vängevõitu. Aga üüratu hoiustamispotentsiaaliga" siis nüüd see siin ongi, hästi hoiustatud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment