Sunday, October 10, 2021

Tiki Moi

Tiki Moi (Seven Island, Kreeka) prk 0,44 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored / Catharina Sour" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja 3,77 punkti

Tootjainfo: "Triple fruited kettle sour ale with blueberry, black currant, cranberry and Tahitian vanilla. Brewed at Sori Brewing, Tallinn Estonia.
IBU 15"

Keskmist kasvu purk, sildil fantaasia hõimumaskide teemal. Lillakas-roosa sentimeetrine vaht kaob hetkega. Õlle värvus - tuhmilt tumelillakas-punane. Aroom on väga mõnusalt rikkalik ja marjane, mustsõstar ja mustikas on mõlemad kenasti ära tuntavad, vanilje lendleb ka kenasti taustal, jõhvikas jääb aga nende eelmiste taha varju.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevalt hapu ning kergelt mehune. Keskmaitses muutub suutunnetus tihkemaks, mustikakissellik magus ümarus võistleb nüüd juba kenasti tuntava jõhvikaga. Lõppmaitse muutub kuivaks, meenutades pohlavartest keedetud tõmmist koos pohlade ja jõhvikate mahlaga. Järelmekk on kuiv, keelepära tugevalt ja aroonialikult parkiv, mustsõstraseemnete taoline mõrkjus sobib siis otse oivaliselt.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-hapu-mõrkjas-vürtsikas-hapu buketiga ÜBERtaseme rüübe. Väga mõnusalt mahlane ja marjane ja maitseküllane ... asjaolu, et berlineri enda põhitoon kõige selle külluse taga ära kaob, polegi tulemuse üldises mõttes teab mis patt
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment