Friday, October 1, 2021

Sur Citra

Sur Citra (To Øl, Taani). prk 0,44 l. alc. 5,5 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour/Wild Ale" ja hinnang 94 punkti! Untappd ütleb: "Sour - Other" ja 3,77

Tootjainfo: "Ever had a pale ale and thought “this is great, but I wonder if it could be a bit tart?” Well now you can have it. Continuing our experimental Sur series of beers, we present to you a Single Hopped American Pale Ale, using Citra hops with a soured mash to bring a tart, refreshing drink to your lips"

Kuna To Øl on nüüd enam mitte mustlane, vaid pruulib omas kojas, siis on huvitav võrrelda, kuivõrd see versioon erineb viis aastat tagasi kirjeldatust, mida pruuliti Belgias.

Vahtu on nüüdsel versioonil kordades vähe ning püsivusest pole juttugi. Tookord oli jook hämune ja oranž, nüüd kirgas ja kuldne. Aroom - jah see on sarnane, jõuliselt ja isegi vängelt märja loomakarva ja rebasepissi segune, kuid selle taga on tunda ka meeldivaid puuviljaseid magusaid noote.

Maitse - ka see on erinev. Kui tookord kasutasin sõna "hapukas", siis nüüd on see "hapu!" Tõsi küll, muud märksõnad nagu pohlad ja toorevõitu tikrid ja aroonia jäävad samadeks

Väga õpetlik näide sellest, kuidas eri pruulikodades tehtud õlu on erinev. Kuna nüüd pruulib To Øl oma kojas, mitte enam mustlasena mujal, siis on samanimelised õlled sootuks teise näo ja teoga. Nii et kui teil on nt seesama Sur Citra omal ajal hinnatud, siis tasub sellesse jooki uuesti keel torgata, et võrrelda ja saada sootuks uus kogemus!
---
pilt

No comments:

Post a Comment