Sunday, October 24, 2021

Negra Munich. Maltas Tostadas

Negra Munich. Maltas Tostadas (Damm, Hispaania) pdl 0,25 l. alc 5,9 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Bock - Single / Traditional" ja 3,18 punkti

Tootjainfo: "Bock Damm is a blend of threer different types of malt: roasted, caramel and pilsen malt
IBU 25"

Pisike proofilkirjadega pudelike, sildil asjakohane sarviline. Kollane vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt, haakudes kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - süngelt kirkalt punakaspruun. 

Aroom - huvitavalt mõõdukalt röstine. Selles mõttes huvitav, et ei ole segu mitmest, nt linnaselisest või leivasest vms lõhnast, lihtsalt puhas röst kui selline.Röstleib.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse muutub täidlasemaks, veidi ploomiselt hapukaks, röstine pool nihkub kõrbemise servakese peale. Lõppmaitse - kaljane, ploomine, leivane ja kergelt lagritsane. Järelmekk - röstpähkel, kreeka pähkel, rosinad, melass ja lagrits.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Väga harva esinev ja hästi teostatud dunkelbock!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment