Sunday, October 17, 2021

Peel and Bean

Peel and Bean (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja 3,85 punkti

Tootjainfo: "A rye porter brewed with cacao nibs and orange zest
IBU 25"

Väike lihtne pudel, sildil varjuküllane apelsin :) Tumepruun sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - täismust. Aroom - no kasssa näe, ongi rukkileib ja apelsinikoor, aga lisaks ka kohvi ja melassi. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, röstine, veidi happeline, tsitruseline. Keskmaitse muutub veidi magusamaks, kuid domineerima jääb rukki hapukas põhifoon ning sellele õhukese määrdena lisanduv apelsini-kohvi-marmelaad. Lõppmaitse - karamelline, apelsinitskukaadine, nelgi ja kaneeli ja vürtspira ning muskaadi segune. Järelmekk on kreemikama olekuga, hapu apelsini-lisandiga kohvilikööri sarnane.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-maguskas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-vürtsika buketiga Übertaseme rüübe. Väga selgelt rukkine, ehk pisut vähem selge apelsinilisandiga, kuid siiski selgelt arusaadav ja enamikest õlledest eristuva maitsepildiga - ja eristumine on ju ometigi tore!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment