Thursday, October 21, 2021

Sikandar

Sikandar (Oakham, UK). pdl 0,44 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - International" ja hinnang 3,55 punkti

Tootjainfo: "Sikandar, the man who became King.
An ardently brewed Oakham antidote to the disappointments of the new world.
Copper coloured with toffee and rich caramel notes from the Crystal malt, Apollo’s hop resin bitterness complements fellow USA sourced Comet with its flavours and aromas of grapefruit and mango.

New Zealand’s Nelson Sauvin reinforces the grapefruit and adds hints of gooseberry to finish proceedings with a regal ascendency."

Keskmist kasvu purk, silti ehib kummaline kirje: "Unfiltered ardent hop infusion". Kollakas vaht täidab 90% klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magus-mõrkjas ja karamelline. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõru. Keskmaitse - mõru ja hapukas, puidune ja pihlakane. Lõppmaitse - mõru, veidi magusakas, kuivapoolne ja robustne. Järelmekk - kibekusse kalduv, mõru-magusakas, pihlakate ja tammetõrude segune.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-hapukas-mõru-magusakas-mõru-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Korralik (mittehägune!) läänekalda IPA, millega on häguIPA'de ajal rõõm kohtuda.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment