Friday, October 15, 2021

Dreams

Dreams (Bevog, Austria). pdl 0,33 l. alc 18,5 %vol Ratebeeri liigimääratlus: "Bock - Eisbock" ja hinnang 99 punkti!!! Untappd ütleb: "Freeze-Distilled Beer" ja 4,31 punkti.

Tootjainfo: "A Barrel Aged Icebock Barleywine.
Icebock comes from the process which concentrates flavours with freezing of the beer. This means that some water crystallises into ice, while the remaining liquid concentrates. For this icebock we brewed a very special barley wine, barrel aged it, blend it with our barley wine Hagger and froze it. After weeks on -24 C, it was time to drain this super rich liquid. Expect intense flavours with longlasting aftertaste and warming feeling.
PURE DREAMS!"

Eeeee ... see suur et ... mida. Mida siin nüüd kirjutati? Eisbock on bock. Külmredutseeritud bock. Odravein ei ole bock. Külmredutseeri seda palju tahad, no ei ole! Külmkuivata see kasvõi tabletiks, ikka ei ole bock!

Väike lihtne pudel, mille mustav-meeldejääv sildikujundus ja vahakael ning teadmine pudeli sisu erakordsusest löövad ootuste nivoo lakke. Vahtu sisuliselt ei teki. Õlle värvus - kirkalt murelipunane. 

Aroom. Povidlo. Õunapovidlo. Karamell, kohvikaramell, kohvikaramellikommid. Rosinarumm. Kaneeliliköör. Jägermeister.

Esmamekk. Ohhhuhhhuuu. Rosinakissell rummiga. Jägermeistris leotatud kuivatatud ploomid

Keskmaitse. Kaneelikonjak. Nelgiteravikega pikeeritud ahjuapelsin. Vanamööbel ja reumarohi. 

Järelmekk. Kohvikaramelli nastoika rummi peal. Ahjuapelsinimarmelaad. 

KÜKLOOPILINE GIGANT! Hullumeelselt võimas. Portveiniga on sellel joogil väga palju rohkem pistmist kui õllega. Aga no ikkagi - nimetada külmredutseeritud odraveini "eisbock" stiili esindajaks on samavõrra nõder kui nimetada seda klaasitäit õlleks üleüldse.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment