Sunday, October 24, 2021

Weihenstephaner Hefeweissbier leicht

Weihenstephaner Hefeweissbier leicht (Weihenstephan, Saksa). pdl 0,5 l. alc 2,7 %. Ratebeeri liigimääratlus: "Low / No Alcohol Beer - Wheat" ja hinnang 14 punkti. Untappd ütleb: "Hefeweizen Light / Leicht" ja 3,33 punkti

Tootjainfo: "The light wheat beer is perfect for conscious beer enjoyment - cheers!
IBU 14"

Keskmist kasvu pudel, pruulikojale omane sildikujundus rohekates toonides. Valge vaht täidab 3/4 klaasit ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - hämuselt kuldne. Aroom - klassikaline täidlane saksapärane nisukas, magusapoolne ja banaanine.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja stiilikohaselt magus-hapukas. Keskmaitse mõrkjam, murusem, kuid samas ka banaanine. Lõppmaitses muutub see banaan pooltooreks, mõrkjas-hapukaks ja ka madala alkoholisalduse tõttu veidi vesiseks. Järelmekk - mahlane, kerge ja mõnusalt pehme.

Kergepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Kuna vana Gambrinuse jaoks on see esmakordne kokkupuude Leicht kui õllestiiliga, siis ei oska teda võrrelda, kuid omaette võetuna - kuulge see on ju väga maitsev õlu ja kenasti suurepärast saksa nisuõllede perekonda esindav lahja jook!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment