Sunday, October 31, 2021

Pear Kisel

Pear Kisel (Sofia Electric, Bulgaaria) prk 0,5 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Gose" ja 3,85 punkti.

Tootjainfo: "Gose with lacto plantarum and pear puree"

Keskmist kasvu purk, silt eimidagiütlevalt laineline.Erkvalge pöidlapaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - hämuselt helekollane. 

Aroom - kohupiimane/jogurtine lõhn kandub kaugele, lähenedes lükatakse aga mõlemasse ninasõõrmesse düšess-komm. Mitte päris-pirn, vaid just see limonaadist-kommist tuttav jurakas.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapu. Keskmaitse on magusam ja kihiseval düšessilik. Lõppmaitses lisandub ka ootuspärane soolakas kihike ja jook muutub palju mängulisemaks. Järelmekk on kuiv, mõrkjas-soolakas, hapuka düšesiliku fooniga.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-magusakas-soolakas-hapu-mõrkjas-soolaka buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Pirni enda maitset ükskõik mille sisse kinni püüda ilma, et see muutuks düšessiks, pole ilmselt võimalik. Aga lahe ja karastav lonksuke ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment