Sunday, October 3, 2021

Trinitario

Trinitario (Tanker, Eesti) prk 0,33 l. alc 9,5 %vol. Ei RB ega UT ei tunne veel seda jooki? RB ei tunne veel seda toodet. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Bourbon barrel aged imperial stout
IBU 40"

Väike purk, sildil domineerib miskipärast rist koos kaaspruulikoja nimega. Tumepruun vaht täidab ligi pool klaasist, kuid see kaob üsna kiirelt kirmeks. Õlle värvus - tummmme-jämmmmme punane. Aroom on hapukas ja meenutab miskipärast pigem metskirsse, mitte burbooni ega imp.stouti.

Esmamekk on raske kehaga ja jämedalt magus-mõrkjas, röstine ja melassine. Keskmaitse - hapukas, taas kirsine ... kuivatatud kirsi ja šokolaadi segune, magus ja täidlane. Lõppmaitse - mõru ja magus, kõrbenud kirsimoos ja nelginastoika Riia palsamil. Järelmekk - magus-mõru, šokolaadi, kohvi ja kõrbenud rosinate segune.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-magus-hapukas-mõru-magusa-mõru buketiga nii ja naa rüübe. Et noh, kas ta on imperial stout? Oookei, seda ta ju on, lausa venivalt paks ja kehakas ja röstine ning sellena vääriks vägagi kiitmist. Kuid kas see on burboonivaadi hoidis? No kohe üldse ei ole. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment