Friday, May 12, 2023

Kormoran - Cornus Lupus

Cornus Lupus (Kormoran, Poola) pdl 0,375 l. alc 10,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" hinnang 96 punkti!! Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double Baltic" ja 3,94 punkti.

Tootjainfo (guugeltõlke abil): "Cornus Lupus is Boil Down Baltic Porter with dogwood - a powerful beer with an extract of 36.6 blg and 10.5% alcohol.
Beer was created in a unique way. It is a boiled beer - in the sense that the wort was boiled. The boiling of the wort took 24 hours, which is a record-long result. What is the conclusion?
First, this process strongly thickened - raised the beer extract. As a result, we obtained a wort with an extract of 36.6 blg. On the other hand, boiling the wort significantly reduced its volume. So there is a very small amount of finished beer. Thirdly, such a long cooking time caused a process that we would call kettle carmelization to work very hard. Caramelization in the boiler is a process in which strong heating of the wort and a long duration of this process causes the caramelization of sugars, the production of dextrins (non-fermentable for yeast), the enhancement of the taste, the creation of a specific aroma.
Why didn't we use other compaction methods, such as freezing? Beers boiled before fermentation have a much stronger taste. The sugars are concentrated, more caramelized, but not as light caramel, more of a darker pumpernickel flavor. The whole process is much more difficult, yeast has a difficult job, but ... Cornus Lupus is probably the first beer in Poland concentrated before fermentation :-).
And dogwood? We added it as whole fruit and it aged with beer. It is a counter to its sweetness and rounds off the taste. Beer aged over 2 years!"

Pakend algab efektsest tubusest, jätkub vähemalt sama efektse reljeefkirjega pudeliga. Senitmeetrine tumekollane vaht separeerub õllest aeglaselt jalutades. Õlle värvus - valguse neeldumise etalon.

Aroom. Niimoodi lõhnab väärikus. Vana tuhmunu raskepärane täispuidust mööbel, täpsemini hiigsuur kummutkapp, mille riiuleil on põlvkondade vältel hoitud omatehtud likööre, nastoikasid ja nalivkasid.

Esmamekk. Õhhhhhh õline jämejumal, kui tihke ja naftalik on see vedelik! Liköörilik, marjalik, marmelaadine ja muistsete aegade meistrite kannatlikkuse kandumine põlvkonniti siiasamusesse.

Keskmaitse - ploomi-aroonia-kontpuumarjade liköörmarmelaad, kohtudes kibuvitsapovidloga ning ürgvana kapp-kella tiksumisega

Lõppmaitse - liimlaisk pihlakamarmelaaditigu rullud aeglaselt ja mõtlikult mööda keelt kuhugi enda poolt mõtestatud rada, millel pole ei kilomeetriposte ega kiiruskaameraid, vaid lihtsalt kulg läbi õrnalt kõrbemaminemise äärel muraka-pohlaliimerdisega.

Järelmekk - ploomi-kreekapähklisiirupis aeglaselt keedetud elutarkus, mis teatab et kiirustamine on narrus ja jumalatega kooskõlastamata untsantsakus

Õllekeedis, kusjuures selle sõna otseses mõttes. Poola pruulmeistrid on teinud midagi erakordset, valmistanud virdekontsentraadi, mille karamelliseerunud tihkus imbub nüüd läbi su mõistuse, jätmata väikestki võimalust kiirustamiseks
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment