Tuesday, May 9, 2023

nanoPruul - EKG

EKG (nanoPruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Pale Ale - English" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "EKG on puhtatõuline britt, mille kõik koostisosad pärinevad Suurbritanniast. Kerge olekuga, muhedate linnastega ja tasase humalaga pruulitud inglisepärane õlu muudab isegi sombuse Londoni ilma nauditavaks.
IBU 28"

Väike lihtne pudel, sildikujundus ergulaineline. Sõrmepaksune kollakas vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on väga leivane, kerge kohvise/viljakohvise kõrvalnoodiga.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse - mõrkjas-magus ja ülileivane. Lõppmaitse - karamelline, röstine, pisut rosinane. Järelmekk - mõru-magus, veidi vürtsikas ja vägagi meeldivalt karge.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-magus-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertaseme üllataja. Kuna "briti pale ale" pole vanale kuigi Gambrinusele tuttav õllestiil, siis ei oska öelda midagi stiilipuhtuse kohta, kuid joogina kui sellisena on see väga lahe avastus - lahja, maitseküllane ja üllatavalt intensiivse leivase lõhnaga - see saab kindlasti olema Gambrinuse riiulis!
---
veel pole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment