Thursday, May 4, 2023

Royal Cookie - Pecan Pie

Pecan Pie (Funky Fluid, Poola) prk 0,5 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double Pastry" ja 3,95 punkti.

Tootjainfo: "Imperial Stout w. roasted pecans, cocoa nibs from Beskid Chocolate and maple syrup"

Keskmist kasvu purk, sildil kõnealune kook. Aegamisi tihenev pruun vaht täidab alguses enamik klaasist ning siis muutub samm-sammult tumedamaks ja tihedamaks. Õlle värvus - totaalmust.

Aroom. Niimoodi lõhnab ilmselt pagaritöökoda öösel, kui kedagi pole, maja on pime, aga igast nurgast, kastist ja kotist immitseb erinevaid eeterlikke, magusaid, kaugeid ja kummalisi lõhnaköisi.

Esmamekk on raske, õlijas ja mõru-magusalt šokolaadine. Keskmaitse - hapukas kakao ja röstpähklid koos kohvilikööriga. Lõppmaitse - vägapaljukakaod, kuiv ja krobelist, suudkuivatavat ja mõrušokolaadilist. Järelmekk - pekaanipähklite spetsiifiline eeterlikkus muutub tugevamaks, kuid jääb siiski 70% šokolaadikuhja taha poolenisti peitu.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, mõru-magus-mõru-hapukas-magus-mõru-magusa buketiga ÜLEvõllikas. Mõrušokolaad selle sõna veidi lämmataval moel, mis kahjuks ei lase pekaani pähkli delikaatsel olemusel kuigivõrd esile pääseda. Dessertõllena aga ikkagi väga muljetavaldav
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment