Monday, May 29, 2023

Pühaste - Crimson Kiss

Crimson Kiss (Pühaste, Eesti) prk 0,33 l. alc 4,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored". Untappd liigimääratlus: "Sour - Fruited" ja hinnang 4,05 punkti.

Toojainfo: "Fruited sour ale w/ raspberry and El Salvador Las Delicias coffee. Collaboration with Kokomo Coffee Roasters"

Väike purk, sildil haiglaselt krobelised huuled. Uskumatult erksalt peedipunane vaht täidab 2/3 klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - mudruselt ropultpunane.

Aroom on kuramuse kummaline. Hapu liitmine kohvi ja/või kakaoga on alati väääääga riskantne tegevus. See lõhn on häiriv. Positiivselt. Vist?

Esmamekk - vaaaauuuuuu - KUI USKUMATULT tugeva maitsega! Sellist rünnakut ei ootaks 4-kraadisest joogist! HAPU-MAGUS-KOHVINE!

Keskmaitse. Ähhhhh? Misasi see on? Vaarikajoogi pulber segatud kakaoküpistega?

Lõppmaitse - see muutub lamedaks, kuid jätkab maitsemootori täistuuridel, põhiliselt hapu ja magusa, isegi happelise ja läila ühendkoorina

Järelmekis hakkab vaarikaseemnete mõrkjus parkima keelepära, kohvi muutub häirivaks kohukesevaabaks, mis ei taha kuidagi keele pealt lahkuda.

FRIIGIKAS. VÄÄNKAEL VÄÄRAKAS. Selles õlles on silmatorkav ja häiriv kõik alates disainist kuni viimase tilgani. Aga see on lahe vääraklus. Tagurpidi saltot viskav kilpkonn oleks vist ainult veel veidram
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtav

No comments:

Post a Comment