Tuesday, May 9, 2023

Hopsium - Kosekohin

Kosekohin (Hopsium, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,9 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Gose" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Troopiline ja mahlane mangoga pruulitud hapukas-soolane õlu, milles on ühtseks maitseansambliks orkestreeritud nisu- ja odralinnased, koriander, sool, pärm, mangopüree ja tsipake tsitruselist humalat. Kosutav ja värskendav kosekohin maitsemeeltele.
IBU 15"

Väike lihtne pudel, sildil stiliseeritud kosk. Kollakas vaht täidab alla poole klaasi, kuid kaob hõrened ülikiirelt. Õlle värvus - mudruselt-määrdunult kollane. Aroomis domineerivad sool ja koriander, selle taga on mingi magus vine, kuid mangoks ei oska seda esimesel hetkel pidada.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema kehaga ja neutraalselt eimidagiütlev. Keskmaitse muutub hapukaks ja mõrkjaks, kusjuures see on see kummaline hetk, kui sa saad aru, et sool võib maitsta ka mõrkjalt. Lõppmaitse - hapukas ja vesine, koriandri eeterlik magusus kumab kah tagantpoolt. Järelmekk - magusakas-soolakas, mingi üldpuuviljane magusus on ju olemas, aga kus on mango oma intensiivsuses?

Keskmisest kergema kehaga, 0-karboniseeringuga ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-soolakas- magusaka buketiga OK taseme rüübe. Gose kriteeriumid täidab ju enam-vähem see jook ära, kuid lubatud mangot ei leia ja täiesti lame suutunnetus ei lase kuidagi kiita.
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment