Wednesday, May 17, 2023

Tanker - Mad Tea Party

Mad Tea Party (Tanker, Eesti) prk 0,44 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited" ja hinnang 3,4 punkti

Tootjainfo: "Õlu, mis on inspireeritud Alice Imedemaal loost ja igavesti kestvast kella kuue tee peost. Mahlastest virsikutest pakatavast jääteest inspireeritud hapu eil stiilis õlu. Loomult kerge, lustlik ja üllatav ning erakordselt värskendav.
Koduse jäätee maitsete spekter on selgelt äratuntav – must tee, puuviljad, kerge mull ja jääkuubikud. Kergelt hapendatud odra- ja nisulinnase baasil pruulitud õlu, naturaalse virsikumahla ja darjeelingi tee tõmmise koosluses sündinud maiuspala, mis on pruulitud lõbusalt ja mida sobib rüübata alati kui janu sind tabab.
IBU 14"

Keskmist kasvu purk, sildikujunduses õllenimest tulenevaid detaile. Kollakas vaht äidab pool klaasist, kuid pole püsiv. Õlle värvus - kirkalt punaka varjundiga kuldne. Aroom - leebelt mõrkjas-hapukas.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja mõõdukalt happeline. Keskmaitse - pisut leivane, toorevõitu virsik ja tikrid. Lõppmaitse - nisulinnasele omane täidlane-biskviitjas suutunnetus, samal ajal kõrvalteljeks vürtsikalt kuiv happesus. Järelmekis nagu vist võibolla ehk (väga tingivas kõneviisis) oleks mingi teele omane parkivusenoodike lisaks puuviljahappele.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu-vürtsikas-magusakas-hapu buketiga HEA taseme rüübe. Tee osas jääb vana Gambrinus kahtlevale seisukohale, kuid joogi kui sellisena on see isegi ju päris hea, eriti arvestades algavat suvehooaega
---
veel ei ole Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment