Thursday, May 25, 2023

A&A - Porter

Porter (A&A, Eesti) pdl 0,33 l. alc "kange"

Tootjainfo: "Übertaseme rüübe / juua jahedalt. Tummiselt tume"

Mitte kirjas olev info pruulmeistrilt: tehtud karamellkommide peal.

Väike matsakas pudel, lihtne aga kaunis sildikujundus. Avamisel liiga kõva suts ja hõre lopsakas vaht, mis samas pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tuhmilt punakaspruun.

Aroom - karamellkommid rukkileivaga! Kunagi lapsepõlves sai niimoodi söödud, et lihtsalt viilakas leiba ja karamellkomm sinna peale ... ja nüüd on see kraam õlleklaasis :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tugevalt magus-hapu ning ploomine. Keskmaitse - kuivatatud mustad ploomid ja leivakooruke. Lõppmaitse - kuivatatud maasikad ning õunamahl, mida on pikalt keedetud. Järelmekk muutub vaatamata pealetikkuvale magusale samal ajal ka metalselt kuivaks ning kuivatatud õunu meenutavaks.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, MAGUS-hapukas-MAGUS-mõrkjas-hapukas-MAGUS-hapu buketiga Friigikas, leebelt aga ikkagi friigikas. Roppu moodi palju karamellsuhkrut annab õllele pigem belgian strong dark ale, mitte porteri olemuse. Meeldiv, aga mitte kuigi palju juua kannatav kraam oma liigse magus-hapu maltoosaliku olemuse tõttu
---
ei ole saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment