Friday, May 12, 2023

Brewski - Salty Lemon

Salty Lemon (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Berliner Weisse - Flavored / Catharina Sour" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Fruited Berliner Weisse" ja 3,82 punkti.

Tootjainfo: "This Berliner Weisse started its life as a Proto beer: 4 kegs for festivals only, but it was love at first taste! We just had to brew more. The base is tart with loads of lemon juice and lemon peel, but soon the liquorice root and vanilla make themselves known. This beer has everything: sweetness, acidity and saltiness, balanced in a unique blend."

Väike nääps pudel, sildil nõrgub sidrunil lagrits ja õitseb vanill. Kollane vaht täidab poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - tuhm tumekollane. Aroom on väga mõnusalt ja intensiivselt vaniljene, soolakas lagrits on selle taga taustalauljaks.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus. Keskmaitse lööb lagrits kiire liigutusega vaniljepaadi kummuli ja katab selle oma läila soolasusega. Lõppmaitse - hapukas berliiner saab korraks nina paadi alt välja pistetud, kui soolane lagrits ka sellele mõlaga äsab. Järelmekk mõjub kuidagi liimjalt paksult ja kleepjalt, imal-soolane lagrits pigistab sidrunist paar tilka hapukat välja ja jääb siis kogu maitsevälja kontrollima

Värdjas. See õlu on värdjas, lagritsavärdjas. Aga õllehaldjad olgu tunnistajaks - vanale Gambrinusele sellised hullused meeldivad!
---
mõned eksemplarid saada
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment