Tuesday, May 9, 2017

100.juubelipruul (Mürka)

100.juubelipruul (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol. liigimääratlus: eriti tšilline tšilliporter

Tootjainfo: "Vesi, odra- ja kaeralinnased, laktoos, tsitruste koored, tšillihelbed, Northdown ja Goldings humalad, pärm."

Väike lihtne pudel, kirjupoolne silt kannab nii lilli kui skeletti. Kas vihje sellele, et 100.juubeliks ollakse tavaliselt surnud? :) Tumepruun vaht täidab 3/4 klaasist, kuid kaob kiirel ja valjul kohinal. Õle värvus - must.

Aroom kõditab nina eemalt tihke ploomitooniga, lähemalt muutub see kuidagi lihalikuks, suitsuseks ja vürtsikaks.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja jõuliselt magusakas-hapukas ... vürtsikas naksatus kasvab vaikselt pisukeseks puremiseks. Keskmaitse meenutab vedelapoolset ploomimarmelaadi või siis sellist õrnalt suitsutatud ploomikest, mille sa sõrmedega oled just lahti rebinud, hõõguv-oranžist viljalihast tumepunase kivi välja koukinud ja siis sinna tšillikastet tilgutanud. Lõppmaitses saab tšilli juba jämedama otsa enda kätte, kattes kogu ploomi vürtsika glasuuriga ning pannes viimse kui ühe retseptori suus virguma ja ehmunult ümber vaatama - kas peremees on lolliks läinud ja joob tšillikonservi-vedelikku? Järelmekk taandub taas lihavalt ploomilikuks ... ei tšilli ei kao mitte kuhugi, lihtsalt seda magusa-hapukas-lihavat ploomi lisandub võimsa mäe jagu ning nii nad jalutavadki käiskäes päikeseloojangusse.

Raskepoolse kehaga, vähevõitu karboniseerunud paletiga (esmane karbo kaob kiirelt), magusakas-hapukas-vürtsikas-magsuakas-mõrkjas-VÜRTSIKAS-hapukas-VÜRTS_VÜRTSIKAS_VÜRTSISE paletiga Megarüübe. Ebamõistlikut üle-elusuuruselt ja ülevindiselt tšilline. Kuid siiski vägagi joodav. Juhul kui oled paberitega tšillisõltlane. Vana Gambrinus on. Ja seega kiidab nii et kaelalülid raksuvad. Suitsuploome siis juurde palun!
------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment