Thursday, May 4, 2017

Punane kuld

Punane Kuld (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Liigimääratlus: ühe humala punase rukki IPA

Tootjainfo: "Selles õlles saavad kokkuodra- ja punase rukki linnased ning El Dorado humalad. Sooritusele annavad oma õnnistuse ka pärm ja näpuotsatäis suhkrut.
IBU 55"

Väike lihtne pudel, punane kräbune sildikujundus.  Sentimeetrine kollane vahukiht püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt punane. Aroom - raualõhnane, kuivatatud maasikate ja leiva segune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse muutub tublisti magusamaks, kuivatatud maasikatest saab maasikakompott pohladega. Lõppmaitse kõneleb juba mõrkjamat keelt, kanarbiku ja raudrohu taoline karedus seguneb rukkileiva kuivikutega. Järemaitse on õrnalt vürtsikas, põhiliselt aga jällegi maasikaselt magus-hapukas, lõpp-lõpetades ikkagi mõrkjalt ja kargelt.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjasvürtsikas-hapukas-magusaka buketiga Übertasandi rüübe! Mõnusalt mänguline, mitmetahuline, kuigi rukis ise jäi teiste nüansside taha üsna varju. Ehk võtaks kõrvale rukkileivapurus paneeritud ja praetud räimekesi?
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment