Sunday, May 21, 2017

Ipaho

Ipaho (Pööningu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,7 %vol. Liigimääratlus: IPA

Tootjainfo: "Idaho7 humalast tehtud single hop IPA, milles humalaga kokku ei hoitud. Nagu peabki.
IBU 65"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist, püsides väga visalt ning haakudes üsna kenasti ka klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne. Aroom on intensiivselt magusakas-mõrkjas, vaigune ja puuviljane, männiokaste ja mango segune.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja tihkelt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõrkjas, tugevalt vaiguselt kleepjas ja vürtsikas, värskelt kooritud pajupilli ja lõikeheinakõrt meenutav. Lõppmaitse mõjub lausa natukese agressiivselt, vürtsikas mõrkjus paneb kogu keele värelema, hetkeks esiletulev natukene ananassi kaob rohmakavõitu mõrkja puidu taha. Järelmekk meenutab veidi liiga kaua tõmbuma jäetud rohelist teed, parkides kurgupära üsna tuimaks.

Keskmisest suts raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga OK tasemel rüübe. Ühehumala-IPA võlu ja valu. Saad küll selge pildi antud humalast, kuid mitte iga humal ei sobi üksi pakkumiseks. See ei sobi. Parkivalt mõru, ehkki aroomis on ka troopilisi puuvilju.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment