Sunday, May 28, 2017

Blond Belgian Mate

Blond Belgian Mate (Karli, Eesti) pdl 0,5 l. aöc 6,6 %vol. Liigimääratlus: belgia eil

Tootjainfo: "Koostis: Linnased (Pilsner, Munich, Biscuit 50, Melanoidin), humal (Northern Brewer), pärm (M47 Belgian Abbey), Yerba mate, suhkur"

Keskmist kasvu pudel, tehniline sidikujundus. Valge hõre vaht täidab alla poole klaasi ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt tumekuldne. Aroomis segunevad belgiapärane magusakas puuviljasus ja tee tuhm mõrkjus.

Esmamekk on keskmise kehaga, magusakas, linnaseline ja meevaha noodiga. Keskmaitse on tugevat puuviljane, meenutades kuivatatud papaiat, virsikuid, ananassi-laaste ja suhkru-pirne. Lõppmaitses tuleb esile tee enda hapukas mõrkjus, veidi keelekülgi parkiv, hallikas-tolmune ja samas ergutav. Järelmekk on hapukas-vürtsikas, kanarbikuselt mõrkjas ja pärnaõieselt mesine, tuntavalt virgutav ning väga-väga kaua kestev.

Keskmise kehaga, VÄGA karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga Übertaseme rüübe. Liigsest karbost ülespressivad krooksud veidi häirivad, kuid rüüpe enda maitseomadused sunnivad kiitma ning tunnustavat patsi lööma. Seda tasub teha ja järgi teha ning ametlikult teha!
-----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment