Monday, May 22, 2017

Põlev Jõgi - Heaven Hill BA


Põlev Jõgi - Heaven Hill BA (UJH / Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "Imperial Stout aged in Heaven Hill barrels"

Väike lihtne pudel, lakooniline sildikujundus. Sentimeetrine mustjaspruun vahukiht on põneva punaka varjundiga. Õlle värvus - sõnadeta selge must.

Aroom. Rängake. Justnimet rängake, mitte ränk. Jõuline ja tonnraske, kuid samas nii delikatess'ne. Magus must šokolaad. Veidi kõrvetatud tamm. Värskelt poolitatud vaniljekaun. Kerkokella kõla. Ja lööja olli oma lell.

Esmamekk. Raske. Luksuslik. Purpurne. Sametkardin su pattude üle. Magusad patud vajavad palju kardinat.

Keskmaitse. Tolmunud punasest puust sahtlid peidavad vanu kirju. Tolmunud kirju. Tuhmunud tähtedega kirjapandud leegitsevaid lugusid. Armastajaid enam pole, aga kirjad on. Patukirjad. Tolmumatud.

Lõppmaitse. Tolm muutub vahaks. Pitserivahaks, mis aja jooksul mureneb. Om asja ilman imelise, / teed toda kävven mõtli ma: / sääl saatva kooljat peijelise, / siin jooskva latse lustiga!

Järelmekk. Tintjas samet katab kõik. Ole sa kui kange tahes. Aeg muudab. Sina vaja aega, aga mitte vastupidi.

See jook vajab aega. Kuid seda tal on. Äratage nii umbes viie aasta pärast. Ja siis viiekümne järel. Õlu kui pensionisammas.
---------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment