Monday, May 29, 2017

Vermont IPA


Vermont IPA (Browar Pinta, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 95 punkti!

Tootjainfo: "American IPA - 15,5°
PINTA – Vermont IPA 15,5° - delicate, fresh and luscious but also well-hopped American IPA. Originally brewed in Vermont, in North-East parts of the USA (also named New England). It was made as a reply for strong but softly-hopped East Coast IPA. Fermenting with English yeast helps to enrich hoppy profile with some fruity notes (apricots, pears, peaches). Short fermentation process and multiple dry hopping process make it cloudy, full in taste and more fruity and balanced.
IBU 70"

Keskmist kasvu pudel, rohelisel sildil hunnik V-tähti. Erkvalge tihe vaht täidab üle poole klaasi ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane.

Aroom. Oi siin tahab vana Gambrinus kohe eraldi ja kõvasti kiita. Kõikivõimalike mängu- ja libaIPA'de järel on see jälle üks selline mõnusalt "päris" IPA lõhn! Vaigune mõrkjus ja melonine mahlane magusus on oivaline kombo, mis annab aimu, et maitsmisele on tulemas üks mõnus ja õige uuelaine humalapomm.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja mõrkjas-magusakas, vaigune ja linnaseline. Keskmaitse teritab seedripulgakest ja torkab selle meloni ja arbuusi sisse, mõrkjas-mahlane kombo õrritab mõnusalt maitsenäsakesi. Lõppmaitse muutub veeeeelgi mahlasemaks, nüüd tuleb mängu konserv-ananass ja pihlaka-marmelaad, vürtsine mõrkjus kumab keelekülgedel kaunimalt vastu. Järemekk üllatab magusalt puuviljase leebusega ... kuid see on petlik, kuna lõppude-lõpuks leidub ikkagi mõrkjas vaigune pintslitõmme, mis suutäie peremehena ära signeerib.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Üks hea ja ehe ameerika IPA, ilma mingite tembutuste või lisanditeta. Mõnikord on klassika ikka see kõikse parem asi!
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment